De Blaauwe kamer bij Wageningen en Rhenen is een prachtig natuurgebied wat in 1992 is afgegraven. Dit jaar 25 jaar is dat geleden en ter gelegenheid daarvan zal er een boek worden uitgegeven.
We hebben deze winter gelukkig wat vorst en sneeuw wat het de moeite waard maakt om hier eens rond te kijken.

Vanaf de Grebbeberg zie je een ANWB bord met de aanwijzing om rechts naar De blauwe kamer te gaan. Rijdend over het dijkje heb je een mooi overzicht.

Als je de borden volgt kom je onderlangs de Rijn bij een restaurant waar je de auto kunt parkeren. Volg je het pad dan kom je bij deze boom.

Bij de boom wandel je naar beneden richting de vlonder en volg het pad rechtdoor naar de vogelkijkhut als je dat wilt.

Rechts heb je het uitzicht op dit drassige stukje grond met wat bomen.

Linksvoor kijk je richting Grebbeberg naar Rhenen. Het is niet toe gestaan om die kant uit te lopen. Bescherming voor de Konikspaarden en Galloways die daar rondlopen.

Vanuit de vogelhut kun je genieten van dit uitzicht. Vooral in de zomer tref je hier veel vogels die hier broeden. De zilverreigers, Aalscholvers soms een visarend of een witte lepelaar.

Een  schuine boom om geven door water. Hier kijk je richting dijk. Op dit soort plekken kun je niet komen om het gebied en de dieren te beschermen.
Er zij wel opnames gemaakt voor de film “De levende rivier” en de “Baardmannetjes in de blauwe kamer” zodat je de stukken waar je niet kunt komen beter kunt bekijken.

Uitzicht over het bevroren water.

De boom in het bevroren water wat dichterbij.