Foto van de week

 • Moestuinbak
  anemptytextlline
  Week  31 In onze vakantie zag ik bij mijn nicht Nicole het principe van De makkelijke moestuin. Ik was helemaal verliefd en nu heb ik er zelf een en sta ik als een kleine  boerin plantjes te zaaien.
 • Vallend water
  anemptytextlline
  Week 30 Een boom door vallend water gefotografeerd.
 • Papaver somniferum Seriously Scarlet
  anemptytextlline
  Week 29 Een verrassing was het om deze mooie papaver afgelopen week in onze tuin te vinden. Volgens mij heeft hij de naam Papaver somniferum Seriously Scarlet  
 • Eryngium bourgatii
  anemptytextlline
  Week 28 Een van de stekelige planten  in mijn tuin.  Die gewoon de aandacht vraagt met haar  zilveren nerven op de bladeren, door gewoon... mooi te zijn.
 • Troost
  anemptytextlline
  Week 27 Het lijkt een beetje op troost, ondersteuning of elkaar opzoeken. Hoe dan ook een mooi gebaar.
 • Gemis
  anemptytextlline
  Week 26 Intensieve weken. 24 juni is mijn moeder overleden. Ik heb onderstaand voorgelezen uit het boekje De kunst van het afscheid nemen van Claire vanden Abbeele Mijn energie laat me in de steek. Er is niets anders dan me te openen voor wat ik voel: Nostalgie Hier zit ik. Alleen en een beetje weemoedig aan deze tafel. Verlaten en achtergebleven, kijkend naar jouw lege stoel. De intensiteit van de liefde die ik nog voor je voel, valt samen met de harde confrontatie van het gemis. Ja ik mis je nog steeds altijd en overal. Er is gemis dit is een teken aan de wand in mij niets alleen versteend verlangen en jouw schaduw die geruisloos aan mij voorbijgaat. Er is gemis geen teken, geen taal geen vervulling die komt overdrijven en ook geen jij die op me wacht Er is alleen gemis en ik die zwijg alsof ik het spreken heb verleerd. Er is gemist leven en het weinige dat ik van je ken de stiltes,de schroom een vage herinnering aan een late avond ergens ver weg en vreemd in een land zonder gemis Er is altijd het ongrijpbaar mooie en het gemis
 • Vetplant
  anemptytextlline
  Week 25 Vetplanten hebben prachtige bloemen als je de tijd neemt en even stil staat om te kijken.
 • Vijvertuin van Ada Hofman
  anemptytextlline
  Week 25 Een bezoek aan de vijvertuin van Ada Hofman is de moeite waard. Gek ben ik op de prachtige groene kikkers die daar in volle getale aanwezig zijn. Ze  zijn niet schuw en blijven rustig zitten. Het is een dagje uit waar je rustig en relaxed van wordt en veel schoonheid met je meeneemt.
 • anemptytextlline
  Week 24 Clematis is een plant die veel soorten en variaties kent. zijn zelfs mooi  zelfs als ze uitgebloeit zijn.
 • Uitkijk
  anemptytextlline
  Week 23 Een beginnende knop van een berenklauwachtige plant staat op de uitkijk over het prachtige uitgestrekte stuk bij het Renkums beekdal.
 • Renkum's beekdal
  anemptytextlline
  Week 21 In het bos bij het Renkum's beekdal ligt een klein vijvertje en  op de site heb ik onderstaand verhaal gevonden. "Deze grote vijver in de beek is ooit aangelegd als zwembad met springplank. De heren uit de omgeving van de landgoederen zwommen in de vijver die wel vijf meter diep was. Ook Koning Willem 111  en de gasten van Hotel Nol  in 't Bosch  zwommen hier regelmatig. Tegenwoordig is de vijver daar te ondiep voor. Het water zakt niet weg, want vijf meter diep ligt een laag blauwe rivierklei die is gewonnen onderaan de Noordberg Ook wordt ergens vermeld dat het een wasvijver is. In het Renkums beekdal kwamen meerdere wasserijen voor. Ook nu nog is er aan de rand van het dal een industriële wasserij gevestigd. Ze maken al tijden geen gebruik meer van het heldere beekwater."
 • Knop
  anemptytextlline
  Week 20 Eén  knop beloofd genoeg. verlang niet teveel.... verwacht de pracht  van Ranonkels.
 • Weelde
  anemptytextlline
  Week 19 Weelde is het woord wat bij me opkomt als ik kijk naar deze bloempjes met een kleurrijke achtergrond.  
 • Papaver  cambricum
  anemptytextlline
  Week 18 Elk jaar heb ik in mijn tuin  een plant die veel op een Klaproos lijkt en gele of oranje bloemen heeft. Het is de  Schijnpapaver, Papaver  cambricum. Het is er een uit van de Papaverfamilie. Wel probeer ik steeds opnieuw de zaadlijsten op tijd te verwijderen anders heb ik het volgende jaar de tuin helemaal vol staan met deze beauty's
 • Luisje
  anemptytextlline
  Week 17 Op het Wildemanskruid zat dit kleine luisje tussen de regendruppels op het pluisje
 • Nectar
  anemptytextlline
  Week 16 Heerlijk helemaal verscholen in wat je het aller-lekkerste vindt. Nectar voor deze hommel die zich verdrinkt in het hemelse goed.  
 • Sneeuwroem
  anemptytextlline
  Week 15 Voorjaar met deze Chionodoxa/ sneeuwroem. Bolletjes die prima een droog voorjaar of hete zomer kunnen doorsaan. In het kader van natuurlijk tuinieren zijn dit bloemen/bollen die ik van harte kan aanraden. Ze zaaien zich makkelijk uit en groeien overal.
 • Botanische tuin Belmonte
  anemptytextlline
  Week 14 De tijd is afgelopen weekend een uur verzet dat is in het begin altijd even wennen. Zo maken we meer gebruik van langer licht. Nog een foto van het Botanische tuin Belmonte en de de prachtige Rhodondendron's aldaar
 • Bloesem
  anemptytextlline
  Week 13 Heerlijk om zo af en toe toch even naar buiten te gaan ondanks  het corona virus. Om even te wandelen in het arboretum. Prachtige bomen en bloesem te zien op dit moment. Zo laat ik jullie even meegenieten van al het moois dat er nu ook is. Ik moet soms even weg al hou ik rekening met de instructies m.b.t. het virus.
 • Regen
  anemptytextlline
  Week 12 Genoeg regen is er gevallen. Nu is  tijd voor het lente zonnetje. Veel mensen zijn thuis door het Coronavirus, dat houd ons van de straat ;o) Een tijd om ons te bezinnen en waar veel creatievelingen laten zien wat er nog meer kan. Een andere kijk, een ander gebaar. Een uitnodiging voor ons allemaal.
 • 99 jaar
  anemptytextlline
  Week 11 Handen van mijn moeder. Veel is er door haar handen gegaan. Lief en leed gedeeld, levende zorgzame handen die een geschiedenis in zich dragen zoals zij .. nog steeds .. bijna 99 jaar
 • Spiegeling
  anemptytextlline
  Week 10 Het museum in Ruurlo had een expositie van Karel Willink en meer moois wat we hebben gezien. Een spiegeling in het water.
 • Verte
  anemptytextlline
  Week 9 Verte een dubbelopname in Het nationaalpark de hoge Veluwe. Heerlijk om in alle rust te kijken, nu het nog niet zo druk is, met nog net een glimp van het zonnetje.
 • Diagonaal
  anemptytextlline
  Week 8 Dubbelopname van diagonale lijn van een soort bromelia achtige plant die ik zag in de Botanische tuin in Berlijn.
 • Waterlelie
  anemptytextlline
  Week 7 Een knop van een roze waterlelie. Dit is ook een dubbelopname en ik merk dat ik hier veel plezier aan beleef dat het net even iets anders is.
 • Berk-en-pad
  anemptytextlline
  Week 6 De hoge veluwe heerlijk om naar toe te gaan even rond kijken naar de prachtige omgeving. Een dubbelopname met mijn GX 8 Panasonic en wat bewerkt.  
 • Mookerhei
  anemptytextlline
  Week 5 Een avond zonnetje op ons pad tijdens een frisse wandeling op de Mookerhei.
 • Leunen
  anemptytextlline
  Week 4 Even ondersteunen, even leunen bij elkaar, soms heb je dat even nodig en helpt je weer vooruit.
 • Ontvouwen
  anemptytextlline
  Week 3 Bezig met mijn foto zag ik dit blad tegen een achtergrond van bloemen en vondt het mooi als metafoor van het nieuwe jaar. Een blad bezig zich te "ontvouwen" zoals het nieuwe jaar zich voor ons ontvouwt. Ontvouwen Een jaar ontvouwen Maand voor maand, dag voor dag, uur voor uur, ervaren beleven en  aanschouwen het is aan jou momenten te bewaren en je geniet wat het leven je biedt.
 • Beschermerskaart
  anemptytextlline
  Week 2 Mijn moeder inmiddels 98 jaar spaart om haar (9) kinderen een sint/kerstpresentje te geven. Dit heb ik een besteed voor een beschermerskaart van het Nationaal park de hoge Veluwe. Dan kan ik een heel jaar het park bezoeken. 2 januari ben ik naar het park geweest en heb er genoten van die prachtige omgeving. Wat voel ik me rijk als ik om me heen kijk wat voor moois wij allemaal nóg hebben en het koesteren.
 • Sprankelend 2020
  anemptytextlline
  Week 1 Wat een mooi getal het jaar 2020. Ik maak er sprankelend van gezien de bubbels van de champagne die er afgelopen nacht met de jaarwisseling vast zijn gedronken. Een sprankelend 2020 toegewenst.
 • Genieten
  anemptytextlline
  Week 52 De laatste week van 2019. Een overpeinzing van wat  het jaar heeft gebracht en welke voornemens we voor het nieuwe jaar willen maken. Of misschien ook niet en zien we wat het jaar ons brengt. Voor mij  heb ik deze zin  die ik  zo vaak mogelijk wil toepassen. Zomaar de dag inlopen en genieten van wat je ogen zien. Deze foto is niet van dit moment in het seizoen. In plaats van een vuurpijl die ik niet afschiet omdat er al genoeg vervuiling is en ik geen dieren wil laten schrikken dus gewoon genieten.
 • Landgoed Oorsprong
  anemptytextlline
  Week 51 Wandelen in landgoed Oorsprong in Oosterbeek een gebied  met allerlei waterloopjes en hoogte verschillen. In de zomer zijn  in de tuin vaak optredens en evenementen om naar toe te gaan.
 • Kijken
  anemptytextlline
  Week 50 Als je goed om je heen kijkt zie ik vaak nog zoveel mooie plantjes of bloemen om me heen. Het is de moeite waard om te even goed te kijken. Dit is een paardebloem met een dubbelopname van bedauwd gras
 • Lommerbergen
  anemptytextlline
  Week 49 Lommerbergen een nattig weekend met nachtvorst is een mooi moment om te wandelen in de omgeving. Dit is een dubbel opname van dauw en een paardebloemen pluis.
 • Leersumse veld
  anemptytextlline
  Week 48 Naar het Leersumse veld foto's om te maken met mijn vriendin Irma. Ik ben bezig andere dingen te proberen dan macro. Dat is namelijk de lens die bijna voortdurend op mijn fototoestel zit. Om daar verandering in te brengen laat ik hem  soms gewoon thuis om niet in de verleiding te komen en ik ben blij met dit resultaat.
 • Kwintelooijen
  anemptytextlline
  Week 47 Wandelen in Kwintelooijen bij Veenendaal/Rehen. Een gebied waar veel zandafgravingen zijn geweest en nu een mooi natuurgebied voor recreatie. Het  gebied geïnventariseerd op vaatplanten mossen, korstmossen, paddenstoelen, vogels, zoogdieren, amfibieën, reptielen, vissen, dagvlinders, libellen en overige insecten-groepen. Er zijnruim 1500 soorten gevonden, waarvan meer dan er 70 opde rode lijst staan zoals het  zeldzame kleine tijm. (Thymus serpyllum) Er was weersverandering op komst en ik kon net voor de regenbui richting huis gaan.
 • Berken
  anemptytextlline
  Week 46 Een weekendje weg met ons gezin naar Landal Sibculo. Lekker genieten van elkaar. Onze zoons hebben lekker samen gekookt.
 • Arboretum Belmonte
  anemptytextlline
  Week 45 Ochtendzonnetje in Arboretum Belmonte in Wageningen. Een prachtig uitzicht over de  Rijn.
 • Nattigheid
  anemptytextlline
  Week 44 Het water op paddenstoelen geeft een mooi beeld van glans en licht. In Arboretum Oostereng staan veel paddestoelen dit jaar door het natte weer.
 • Leersumse veld
  anemptytextlline
  Week 43 Het Leersumse veld prachtige herfsttinten zeker na een regenbui. De koeien lopen bijna over mijn voeten zo tam zijn ze.  
 • Schloss Bürresheim
  anemptytextlline
  Week 42 Schloss Bürresheim In de Eiffel (Dld) Een oud slot wat nog in opbouw is en absoluut de moeite waard om te bekijken. Oude karrensporen in de keien gesleten en een besloten erf doen je wanen in de middeleeuwen.
 • anemptytextlline
  Week 41 In De uithof is er elk jaar een vlinderkas. Behalve de vlinders geniet ik enorm van de prachtige rupsen en ik mocht even lekker mijn gaan gaan met foto's maken onder toeziend oog van een stagiaire.
 • Groene kikker
  anemptytextlline
  Week 40 Groene kikker lekker in het gras bij De Boschhoeve hij liet zich van alle kanten bekijken , of hij bekeek mij dat kan natuurlijk ook.
 • Vleesetende planten
  anemptytextlline
  Week 39 Deze vleesetende planten houden van natte voeten. Nee niet makkelijk te houden en dan  meestal te vinden in botanische tuinen.
 • Druppel
  anemptytextlline
  Week 37 Na een regenbui zijn er regendruppels die zelf functioneren als een soort vergrootglas. Deze is gemaakt bij de Boschhoeve in Wolfheze waar morgen zaterdag 14 september  2019 de oogstfair is. Heel gezellig om te naar toe te fietsen voor een lekker kopje thee of koffie en te genieten van de gezelligheid en de prachtige tuin.
 • Bloemknop
  anemptytextlline
  Week 36 Hoe deze bloem heet weet ik zo niet maar ik bleef er wel eb=ven stil voor staan prachtig om te zien.
 • kikkertje
  anemptytextlline
  Week 35 Het groene kikkertje liet zich van alle kanten fotograferen en had veel geduld met mij.
 • Appeltern
  anemptytextlline
  Week 34 Samen met mijn fotovriendin naar Appeltern geweest. Het zou een bewolkte dag worden. De zon kwam veel tevoorschijn wat voor de foto's minder fijn is. Deze  Silene vulgarisatie /blaassilene stond mooi in de schaduw.
 • Vlindertuin Gemert
  anemptytextlline
  Week 33 We zijn naar een vlindertuin in Gemert geweest. Het is geen grote tuin maar doordat hij kleiner was stond en we echt tussen de vlinders. een leuke ervaring. Geert een van de medewerkers wist veel te vertellen over de soorten en leefwijze. Een aanrader om te bezoeken
 • Delicious candy
  anemptytextlline
  Week 32 Echineacea Delicious candy zo heet deze plant en de naam doet haar eer aan.  
 • Uitrollen
  anemptytextlline
  Week 31 Het uitrollen van een varen blad ziet er fraai uit.
 • Helenium
  anemptytextlline
  Week 30 Helenium met gebruik van de Lensbaby
 • Glazen bol
  anemptytextlline
  Week 29 Spelen met een glazen bol, bloemen en licht  
 • Leeffestival
  anemptytextlline
  Week 28 Leeffestival Wageningen is elk jaar een leuke activiteit om te bezoeken. Vrijwilligers organiseren dit met veel passie.  
 • Roodborstje
  anemptytextlline
  Week 27 Mijn moeder ziet geregeld dit leuke roodborstje in de boom voor haar appartement.
 • Anemone Sylvestris
  anemptytextlline
  Week 26 Anemone Sylvestris is deze witte bloem in de kasteeltuin in Hemmen.
 • Vergrootglas
  anemptytextlline
  Week 25 Een regendruppel als vergrootglas
 • Zeeleeuw
  anemptytextlline
  Week 24 Een dag naar het dolfinarium geweest. It's not my cup of tea. Ze kunnen niet meer  terug naar hun vrijheid helaas want dat zou ik hen gunnen.
 • Geel-Oranje kleurig
  anemptytextlline
  Week 23 Een wandeling in de uiterwaarden even kijken of de Vlierbloesem al zover is voor de vlierbloesemsiroop. Jawel hoor dus aan de slag. Dit mooie geel -oranje kleurig bloempje stond daar te pronken. Wie de naam weet laat het me weten svp?
 • Sierui
  anemptytextlline
  Week 22 Ik probeer elke week  naar kwekerij 'De Hessenhof ' te gaan om foto's te maken.  Een heerlijk rustige kwekerij waar ze biologische vaste planten kweken. Hans (de eigenaar) heeft nog geen tijd gehad om de foto's door te sturen voor de website. Er is zoveel te doen om zo'n mooie tuin te onderhouden.
 • De zanderij
  anemptytextlline
  Week 21 Wandelen in "De zanderij in Overveen. Dit "soldaatje" kwam ik tegen op een boterbloem. Mooie omgeving en veel insecten voor de liefhebbers.
 • Gele bloemen
  anemptytextlline
  Week 20 Heerlijk die prachtige gele kleuren van de bloemen om me heen.
 • Reiger
  anemptytextlline
  Week 19 Al een week later wee te vinden in het Jan. P Thijssepark. lekker rustig op een "doordeweekse' dag. Jammer dat de vliegtuigen het geluid van de vogels verstoren.
 • Tuinen van Mien Ruijs
  anemptytextlline
  Week 18 Even een paar dagen weg naar Holten en we hebben de tuinen van Mien Ruijs bezocht. Ze liggen dichtbij de tuinen van Ada Hofman die dan toch wel meer mij persoonlijke voorkeur hebben.
 • Gagel
  anemptytextlline
  Week 17 Dit is een mannelijk Gagelkatje en bloeit in April en Mei. Vroeger werd deze plant  als medicinale plant gezien of als toverplant, om  bijvoorbeeld   kiespijn te verhelpen werkte positief voor  de geslachtsdrift en is insectenwerend. De plant  werd ook gebruikt bij het brouwen van bier of leerlooien en de gele vrouwelijke bloemknoppen om stof te verven.  
 • Bosannemonen
  anemptytextlline
  Week 16 Bosannemonen in het Jan P. Thijssepark in Amstelveen. Voor het eerst dat ik hier was en niet voor het laatst. Een prachtig park  jammer dat ik er niet wat dichterbij woon.
 • Sanguinaria canadensis
  anemptytextlline
  Week 15 Sanguinaria canadensis een plantje dat ook wel bloedwortel wordt genoemd vanwege het oranje rode sap van het plantje.  Wordt ongeveer 15-20 cm en bloeit van april tot en met mei.
 • Pareltjes
  anemptytextlline
  Week 14 Na een regenbui zag ik dit veertje vol met al die kleine regendruppelts lijken ze net pareltjes
 • Wolken
  anemptytextlline
  Week 13 Zonsondergang in de Engbertsvenen was geweldig met die prachtige wolken.
 • Engbertsvenen
  anemptytextlline
  I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
 • Spiegeling
  anemptytextlline
  Week 11 Spiegeling in het water bij De lage oorspong in Oosterbeek.
 • Krokus en saffraan
  anemptytextlline
  Week 10 Vroege voorjaarsbloeier deze Krokussen we kijken er altijd naar uit die kleurrijke bloempjes. Saffraan dat voor o.a. het kleuren aanrist wordt gebruikt  komt van de meeldraden van de saffraan krokus. Voor 5 gram saffraan zijn 600 tot 850 krokussen nodig want elke bloem bevat maar 3 meeldraden. Saffraan is daarom een van de duurste specerijen.
 • Zonnestralen
  anemptytextlline
  Week 9 Zonnestralen  'vangen' tussen de bomen bij een heerlijke wandeling in Klein Bylaer.
 • Vreemd
  anemptytextlline
  Week 8 Deze bomen zien er vreemd uit als je ze dubbel in het  in het water ziet.
 • Vroeg
  anemptytextlline
  Week 7 Renkum's beekdal langs de weg van Renkum naar Arnhem een mooi gezicht met de ochtendzon en een beetje vors. Een beetje vroeg opstaan is dan wel nodig.
 • Witte druifjes
  anemptytextlline
  Week 6 Witte druifjes alleen de kleur is anders dan de zo bekende blauwe druifjes die je momenteel overal im de tuinen ziet.
 • Blauwe kamer
  anemptytextlline
  Week 5 Eind van de middag  bij de blauwe kamer in Wageningen mooie wolken.
 • Leunen
  anemptytextlline
  Week 4 Soms heb je dat nodig even te leunen een steuntje in de rug kan ook dat is heel natuurlijk en gewoon fijn
 • Sneeuw
  anemptytextlline
  Week 3 Heerlijk zo'n pak sneeuw dat brengt veel mensen op de been of juist niet. Er wordt een slee gekocht, de schaatsen worden geslepen en mensen gaan lekker naar buiten of ze genieten van a hun ramen voor degenen die wat ouder zijn en zich niet naar buiten durven omdat het zo glad is.
 • Bekermos
  anemptytextlline
  Week 2 Bekermos die mooie kleine kelkjes zo leuk. Het een korstmos wat een wier/schimmel is en schimmels vind ik vaak mooi om te zien. Het groeit op rottende houtsoorten en je ziet ze best vaak.
 • 2019
  anemptytextlline
  Week 1 Een nieuw jaar een nieuw begin een nieuwe wens in dit prille jaar neem de tijd voor ieder mens ontmoet elkaar
 • Kerst
  anemptytextlline
  Week 52 De laatste week van 2018. Met Kerst gaan Daan onze jongste zoon en ik samen koken, heel gezelligaltijd. Tijdens het afwassen waren rook ik gesmolten plastic en zag dat de Tas van Daan vlam had gevat... tjee dat is even schrikken. Zijn laptop koptelefoon en alles in z'n tas kapot evenals onze eettafel die flinke brandplekken heeft. We hebben snel en accuraat gehandeld. Gelukkig zijn het spullen die vervangbaar zijn en is er niks met ons of onze dieren. Zo snel er een vuur ontstaan en wordt het heet onder je voeten. We zijn iets te vroeg met vuurwerk begonnen. Toch steken we nog wel een kaarsje op hoor ;o)
 • regendruppels in het licht
  anemptytextlline
  Week 51 Ook dit is een paddestoel in Zwart wit met regendruppels in het licht gevangen door een sterk vergrotend lensje.
 • Paddenstoel
  anemptytextlline
  Week 50 Een dagje met Ella foto's maken naar het Renkums beekdal. een prachtige plek die steeds mooier wordt.
 • Alstroemeria
  anemptytextlline
  Week 49 Alstroemeria in een gele kleur is een prachtige bloem die je ook heel goed kunt gebruiken als snijbloem. Volgend jaar willen wij een plant van de Alstroemeria Indian summer in de tuin als we nog een plekje vrij kunnen maken.
 • Phyllobatus terribles
  anemptytextlline
  Week 48 Inmiddels hebben we al ruim een jaar onze gifkikkertjes als huisgenoten. Ik geniet enorm van de mooie tropische planten in de Terraria en hunn bijzondere bewoners. leuk deze kleintjes. Deze heet de Phyllobatus terribles
 • Hemelsleutel
  anemptytextlline
  Week 47 Kleur kun je altijd vinden ook al zijn we al een stukje verder in de herfst dat zie je wel aan dit detail van een Hemelsleutel. een vaste plant van de vetplanten familie en zich nog  lang laat zien.
 • Zaaddoos
  anemptytextlline
  Week 46 Zo klein zijn ze dat je snel overheen hoofd ziet. Ze zien er warrig en een beetje rommelig uit. Als je wat verder kijkt kun je mooiste exemplaren van deze kleine zaadootjes ontdekken.
 • Astrantia
  anemptytextlline
  Week 45 Astrantia een bloem tussen het struikgewas straalt als een zonnetje tussen de mooie herfsttinten.
 • Groen
  anemptytextlline
  Week 44 Het groen trok me aan als en magneet. Prachtig deze kleuren en zo'  beschut gevoel lijkt het te geven.
 • Hazenstaartje
  anemptytextlline
  Week 43 Dit hazenstaartje in het Maximapark trok mijn aandacht. Zo intens zwart is die substantie alsof het inkt is.
 • Maximapark
  anemptytextlline
  Week 42 Deze op bezoek bij het Maximapark in Nieuwegein. Een zeer uitgestrekt gebied mooi aan gelegd door wereldberoemde Adriaan Geuze. De vlinderhof is aangelegd door ook al een bekende Piet Oudolf. Demoeite waard om eens te gaan kijken en genieten.
 • Verfijnd
  anemptytextlline
  Week 41 Verfijnd noem ik dit mooie waterplantje met zijn smalle blaadjes wat bij ons in de vijver ligt. Mooi fris groen wat aanvankelijk niet bij dit  jaargetijde lijkt te horen. Toch heb ik heb pas nu op de foto gezet dus klopt het wel.
 • Wants
  anemptytextlline
  Week 40 Een wants zat me lekker brutaal aan te kijken toen ik met het fototoestel bezig was.
 • Grote stinkzwam
  anemptytextlline
  Week 39 De herfst is in aantocht en ondanks de prachtige warme zomer is het wel wennen aan wat regen en kou. Wel weer voor paddestoelen. Op de  Helenaheuvel in Doorn kwam ik deze grote stinkzwam (Phallus impudicus) tegen. Helaas had ik ook pech. Ik heb mijn tussenringen laten liggen in het bos. Ik hoop dat de vinder zich meldt.
 • Armeluisorchidee
  anemptytextlline
  Week 38 Armeluisorchidee een prachtige bloem die er in verschillende soorten zijn. Hij wordt ook wel de paddenlelie genoemd.  
 • 97 jaar
  anemptytextlline
  Week 37 Trots ben ik wel op mijn moeder. Ze is 97 jaar geworden en als ze er dan nog zo goed uitziet en nog steeds op haarzelf woont mag dat wel gezien worden.
 • Openlucht museum
  anemptytextlline
  Week 36 Openluchtmuseum in Arnhem een  mooie plek om eens rond te kijken. Makkelijk nu je met de tram wordt rondgereden en overal kunt in- of uitstappen. Een aanrader is het om bij Van Gend en Loos in de postkoets te stappen en een virtuele toer te doen. We konden veel van de  oude ambachten zien die werden uitgevoerd, van weven tot smeden.  
 • Druppel
  anemptytextlline
  Week 35 met dit mooie weer zit ik vaak in mijn tuin mijn ontbijt te eten. Ik zag op een blad van de Oost Indische kers dauwdruppels zitten en de zon liet er net haar licht op vallen. Dus moest mijn ontbijt even wachten en ging ik op mijn knieën liggen om er naar te kijken.
 • Spin
  anemptytextlline
  Week 34 In mijn tuin zijn zoveel kleine beestjes. Deze spin liet het toe dat ik héél dichtbij mocht komen.
 • smalbladig pijlkruid
  anemptytextlline
  Week 34 Eindelijk mijn fototoestel terug. Lekker naar het arboretum en genieten o.a. van dit mooie pijlkruid.
 • De Dreijen
  anemptytextlline
  Week 33 Waterjuffer in arboretum De Dreijen in Wageningen. Heerlijk park om te wandelen.
 • beelden op de berg 11
  anemptytextlline
  Week 31 Beelden op de berg in Wageningen voor de 11e keer. ik mocht het fototoestel van mijn vriendin lenen aangezien de mijne nu al 4 weken weg is voor reparatie. dit is een doorkijkje van een van de beelden.
 • Harmelen
  anemptytextlline
  Week 30 een mooi natuurgebied in Harmelen is een plek waar ik me heel gelukkig voel als ik daar ben. Ik geniet er volop.
 • Groen is gras
  anemptytextlline
  Week 29 Groen is gras én ook deze sprinkhaan die me nauwlettend in de gaten hield.
 • Vlinder
  anemptytextlline
  Week 28 Ik ben benieuwd of in deze warme mooie zomer de vlinders het beter hebben gedaan dan in de wat koudere zomers?
 • Daglelie
  anemptytextlline
  Week 27 Gelukkig mocht ik deze week een het fototoestel van haar gebruiken. Kon ik toch even weer voelen  hoe het is om te fotograferen. Ik wist niet dat ik het foto's maken zo verweven is met mij.
 • Miljoenen
  anemptytextlline
  Week 26 Mijn camera is defect en dus kan ik geen foto's maken. Ik moet hem zo'n 3 weken missen en dát doe ik dus. Dus wat foto's uit het archief. Miljoenen kleine zaadjes bij deze varen.
 • Klein Bylaer
  anemptytextlline
  Week 25 wandelen in het natuurgebied Klein Bylaer in Barneveld
 • Rupsje nooitgenoeg
  anemptytextlline
  Week 24 Rupsje nooitgenoeg wie kent het verhaaltje niet. Ik heb naar dit rupsje zitten kijken wel 45 minuten hoe het stengeltje van de zegge  als maar korter werd.
 • Geboorteland
  anemptytextlline
  Week 23 "Mijn wortels" altijd voel ik ze als ik die kant oprijd. Zie ik nog iemand die ik ken van vroeger. Weet ik nog de plekjes waar we met onze jaarlijkse vakantiedag naar toe fietsen? Het Burrsemeertje of  het Haaksbergerveen. Dan praat ik weer  mijn moerstaal en voel ik me weer thuis in  mijn prachtige geboorteland.
 • Bloesem
  anemptytextlline
  Week 23 Bloesem heerlijk om te ruiken wordt vaak gebruikt in poëzie als zinnebeeld voor prille schoonheid.
 • Weidebeekjuffer
  anemptytextlline
  Week 22 De Mallumse molen een mooie tuin om te vertoeven met prachtige bloemen en planten én weidebeekjuffers.
 • Statig
  anemptytextlline
  Week 21 Statig fier rechtop in de witte wereld.
 • Ruimte
  anemptytextlline
  Week 20 Voor mij de 1e keer om naar De botanische tuin in Leiden te gaan. Prachtige plek en mooie platen waar ik al gauw" mijn hart verloor" en tijd te kort kwam.
 • jong beukenblad
  anemptytextlline
  Week 19 Arboretum de Dreijen waar het jonge beukenblad met haar"lanugo" beharing prachtig naar beneden hangt om het te bewonderen.
 • Daslook
  anemptytextlline
  Week 18 Daslook is een plantje wat sterk ruikt naar ui en het is ook familie. Het blad kun je drogen en gebruiken in salades en is o.a. goed voor de spijsvertering en tegen vermoeidheid. Bovenal is het een fotogenieke plant.
 • Stylophorum diphyllum
  anemptytextlline
  Week 17 Een van de leuke plantjes die ik nu in mijn tuin heb geland vorig week vind ik wel Stylophorum diphyllum. Het is een soort papavertje en is erg leuk door de regendruppels die zo mooi blijven hangen in de harige knopjes.
 • Kwekerij De Hessenhof
  anemptytextlline
  Week 16 Voor de 3e week kom ik naar De Hessenhof in Ede. Een leuke biologische  kwekerij waar ze een ruime hoeveelheid diverse bloemen en panten hebben die ze zelf hebben gekweekt. Ook maken ze hun eigen bladaarde. Een heel gemoedelijke mooie plek om naar toe te gaan. Ik heb beloofd foto's te maken voor hun website.
 • Klein hoefblad
  anemptytextlline
  Week 15 Wandelen bij Dodewaard langs de Waal. Een mooi gebiedje bij de zandfabriek. Mensen die er komen om te picknicken in de zomer en te genieten. Helaas trof ik daar zo enorm veel plastic en zwerfvuil aan dat het me boos maakt. Hoe onbeschoft om al die rommel achter te laten. Twee dagen later besloot ik om" Zwerfie" te worden en de eerst beste keer dat ik daar kom probeer ik zoveel mogelijk rotzooi op te ruimen.
 • Speenkruid meeldraden
  anemptytextlline
  Week 14 Heerlijk al die vrolijke mensen door het mooie weer waar  iedereen zin in heeft
 • Zweefvlieg
  anemptytextlline
  Week 13 Zweefvlieg die zijn neus in het hart van een Krokus steekt.
 • Pril
  anemptytextlline
  Week 12 De vooruitzichten met het wat warmere weer zijn hoopvol. Pril zijn de kiempjes die hun kopjes boven de grond steken.
 • Doorkijk knotwilg
  anemptytextlline
  Week 11 Het Renkums beekdal steeds de moeite waard om rond te lopen en om je heen te kijken. De doorkijk knotwilg mag e niet missen.
 • Koude sneeuwklokjes
  anemptytextlline
  Week 10 Ja deze sneeuwklokjes lijken het ook koud te hebben en dat is het ook nog.
 • Ijscrocus
  anemptytextlline
  Week 9 Het beetje zon wat er soms doorkomt laat de crocussen weer boven de aarde verschijnen. Maar dan vriest het weer.....
 • IJs
  anemptytextlline
  Week 8 De vorst blijft en het ijs ook een warme jas aan en handschenen zonder vingers dan gaat het wel.
 • Luchtbel
  anemptytextlline
  Week 7 Lekker die vorst en mooie plaatjes als je wat dichterbij kijkt. Dit is een klein luchtbelletje in het ijs.
 • Hoog water
  anemptytextlline
  Week 6 Hoog water langs de Rijn een mooi gezicht maar voor sommige mensen onhandig als die mensen die op zo'n prachtig plekje langs de rivier wonen. Volgens mij moeten ze nu ergens anders bivakkeren.
 • Hortensia in de winter
  anemptytextlline
  Week 5 Hortensia in winterkleed met een zonnetje erbij.
 • Lampion
  anemptytextlline
  Week 4 Lampion plantje heeft mooie gekleurde bolletjes
 • vergankelijkheid
  anemptytextlline
  Week 3 Wandelend door het bos sta ik soms even stil en valt mijn oog op een mooi blaadje. Er komen gaatjes in en langzaam aan blijft er weinig meer over dan als voedsel te dienen voor de nieuwe opwas.  Het wordt opgenomen in de natuur. Net zoals het met ons mensen gaat. Er komen wat rimpeltjes bij genieten van wat er is. Moeten niet zoveel meer, rusten wat en bekijken onze herinneringen tot we terug gaan of verder gaan naar ......Het even stilstaan kan zoveel moois laten zien.
 • stralen
  anemptytextlline
  Week 2 de stralen zonlicht oor de beukenbomen geeft me een warm gevoel alsof ik even in het zonnetje wordt gezet ;o)
 • 2018
  anemptytextlline
  Week 1 Een nieuw jaar wat zal het brengen en ondanks het wat trieste natte weer kun je altijd kleur vinden zoals door deze veenbes.
 • Laatste week
  anemptytextlline
  Week 52 De laatste week van het oude jaar is aangebroken. Even stilstaan wat het jaar mij heeft gebracht. Op de valreep nog een bezoek aan de Orchideënhoeve in Luttelgeest.
 • kerst
  anemptytextlline
  Week 51 Een witte kerst zal het niet worden dit jaar maar die mooie sneeuw is er wel geweest.
 • Sneeuw
  anemptytextlline
  Week 50 de eerste sneeuw viel 8 december en Zondag 10 december was  het echt een mooi pak sneeuw.  Veel mensen gingen lekker  naar buiten om te wandelen, sneeuwpoppen of sneeuwhutten te bouwen. Een dag om te genieten.
 • Beweging
  anemptytextlline
  Week 49 Tip van een collega fotograaf om eens het toestel te beweging en een langere sluitertijd gebruiken. Dat heb ik geprobeerd en was verrast over het resultaat in zwart wit.
 • Planken wambuis
  anemptytextlline
  Week 48 Een mistige ochtend in de Planken wambuis samen met een aantal leden van de fotoclub uit Wageningen zijn we op pad gegaan.  Er liepen  al een paar wilde zwijnen op ons pad met hun neuzen te snuffelen in het blad op zoek naar eten.
 • Zonsondergang Quadenoord
  anemptytextlline
  Week 47 Quadenoord een mooi landgoed in Renkum waar de zonsondergang Quadenoord deze beuken in een mooi licht zet.
 • Kleur
  anemptytextlline
  Week 46 De laatste kracht van het afsterven in de herfst van de bladeren maken geel oranje en soms rood en krijgen een andere kleur. "Dit verschilt per boomsoort; van geel en bruin tot oranje en rood. Hoge temperaturen beïnvloeden de bladkleuring op verschillende tijdstippen in het seizoen. Een warme periode in mei-juni versnelt de bladkleuring, terwijl een warme periode in augustus-september het verkleuren van de bladeren juist vertraagt. Groen Bladeren van loofbomen bevatten chlorofyl. Dit chlorofyl zorgt ervoor dat planten van de lente tot en met de herfst met behulp van zonlicht koolstofdioxide en water kunnen omzetten naar allerlei complexe stoffen (zetmeel, suikers) en zuurstof. En deze stof zorgt ook voor de groene kleur van de bladeren. Chlorofyl absorbeert alle zichtbare kleuren die aanwezig zijn in het zonlicht, behalve groen. Het groene licht wordt teruggekaatst, waardoor wij de bladeren als groen zien. Herfstkleuren Tijdens het groeiseizoen wordt continu chlorofyl aangemaakt en gebruikt. In het najaar neemt de lichtintensiteit van de zon af. Hierdoor maken bomen minder chlorofyl aan. Niet alleen de lichtintensiteit is belangrijk voor bladverkleuring. Ook de temperatuur en de hoeveelheid neerslag spelen een rol. Na een paar (lichte) nachtvorsten komt bladverkleuring vaak goed op gang. Voordat de bladeren afsterven, trekken de bomen het chlorofyl dat nog aanwezig is terug uit de bladeren en slaan het op in de takken. In de bladeren zijn nog andere pigmentstoffen aanwezig. Die worden zichtbaar als het chlorofyl verdwijnt. Anthocyaan is rood van kleur, xantofyl is geel en caroteen oranje. Deze verschillende kleurstoffen bepalen samen de kleur van de herfstbladeren. De kleur van de bladeren verschilt per boomsoort, maar hangt ook af van de plek waar de boom staat, en van het weer. Indian summer Heel soms komt in Nederland een ‘Indian summer’ voor. Mooie rustige, warme, zonnige nazomerdagen en -nachten zonder nachtvorst zorgen er dan voor dat de bladeren wel verkleuren, maar niet van de bomen vallen. Dit levert prachtige beelden op van bomen die volop in herfstkleur staan. Wat zou deze herfst ons brengen? " (Bron; klimaatpad)
 • Zonnige herfst dag
  anemptytextlline
  Week 45 Op een zonnige herfst dag vindt ik fijn om naar buiten te gaan. Het kleurenpalet  van de bladeren stralen me tegemoet.
 • Verguld
  anemptytextlline
  Week 44 "Eén randje mag je laten zien van mij Eén kartel randje. Anders geef ik teveel bloot. Dan  staat er straks een rij en blijft er niets over van mij. Dat wordt mijn dood."
 • Paddestoelen
  anemptytextlline
  Week 43 Paddestoelen als groep moeilijker om goed te portretteren. deze staan er netjes op na de regenachtige dagen komen de kleuren goed uit.
 • Wilde katten
  anemptytextlline
  Week 42 Anholter Schweiz een dierenpark in Isselburg net over de grens bij Arnhem een prachtig Dierenpark in Duitsland. De dieren hebben daar elk een mooi ruime leefomgeving en dat kan ik waarderen.
 • Vliegenzwam
  anemptytextlline
  Week 41 Terug van vakantie en alle foto's bekijken heerlijk om te doen. Wat we daar veel zagen en daar is het natuurlijk het jaargetijde voor waren paddestoelen. Vliegenzwammen waren er veel en vast ook veel slakken want ze waren behoorlijk aangevreten. Na een regenbui komen de kleuren nog mooier tot hun recht.
 • Oostenrijk
  anemptytextlline
  Week 40 Op vakantie in Oostenrijk voor het eerst van mijn leven. Wat een grote massieve en hoge bergen zijn daar. Er was sneeuw gevallen net voor we kwamen en dat lag er tussen de boterbloemen. Heel apart om te zien. Het eerst uitstapje was naar Rossbrand in Radstadt wat je kunt genieten van een panorama uitzicht.  
 • Rups op brandnetel
  anemptytextlline
  Week 39 Rupsen kunnen zich heel goed verstoppen ze gaan bijna op in hun omgeving. Dat zie je maar aan deze rups hier. Hij of zij lijkt veel op de de steel van de brandnetel.
 • Gekruld
  anemptytextlline
  Week 38 In de Nederland zijn veel botanische tuinen die ik geregeld bezoek en waar ik me lekker thuis voel. Wat mooi is om te zien zijn dan de dingen die net even anders zijn. Zoals hier een gekruld  bloemblaadje van de Helantithus.
 • Tegenlicht
  anemptytextlline
  Week 37 Tegenlicht van de avondzon op Texel waar ik al eerder een foto van heb geplaatst. De kleuren zijn prachtig in contrast met het bloemknopje van de witte hortensia.
 • Water
  anemptytextlline
  Week 36 Water is nodig voor ons leven.  Al het leven op aarde bestaat grotendeels uit water en is er afhankelijk van. 71% van het aardoppervlak is bedekt met water. Het is er in 3 fasen als vloeistof, vaste stof (bevroren)en als gas(stoom). Vloeiblaar water dat elk moment weer anders door beweging en licht. Fascinerend om te zien.
 • Fluitekruid
  anemptytextlline
  Week 35 Heerlijk deze zomer en wat ik daar mee associeer is wel het fluitekruid langs de bermen.Het kruid dankt zijn naam aan het feit dat je van een stukje van de holle stengel een fluitje kunt maken door beide uiteinden licht in te drukken en er dan op te blazen. Dit is voor mij het symbool van zomer met gonzende bijen en de weinige vlinders die we nog maar zien vliegen. Vooral niet te vergeten het geroep van de zwaluwen het maakt me altijd blij net als deze prachtige zomer, ik geniet ervan :o)
 • Uilen
  anemptytextlline
  Week 34 Afgelopen zaterdag was er een oogstfeest in Cothen. Dat is eens in de 2 jaar. Een mooi evenement en goed opgezet. Parkeren vooraan en je kunt met een treintje in de oogstkisten naar het terrein worden vervoerd. Leuk optreden van o.a. smartlappenkoor  "Tranen met tuiten" , veekeuringen en allerlei lekkers van bakkers, kaasboeren etc. Ook stond er "Het uilengroepje" en Draakje een mooie uil heeft geposeerd. Een prachtige dag en een heel mooi zonnetje
 • bloesem
  anemptytextlline
  Een bloesem, na de regenbui,van de bonen die in de biologische tuin stonden in Amersfoort. Als de bloesem al zo mooi is hoe zal de boon er dan uit zien en smaken?
 • Boomkikkertje
  anemptytextlline
  Week 32 Een uur erheen rijden een uur terug rijden en 2 x een nat pak ik heb het er allemaal voor over gehad. Voor het eerst van mijn leven heb ik boomkikkertjes gezien. Dat wilde ik al wel 2 jaar en nu is het gelukt. Ze zitten op zonnige plekken tussen dichte struiken en ze eten vnl insecten. Ik voelde me als een kind zo blij. Ik vindt ze zo mooi die hele kleine kikkertjes. Ze zijn beschermd en komen gelukkig nu iets vaker voor dan en aantal jaren geleden. Door menselijke activiteiten, vogels en zoogdieren zijn ze bedreigd. Dit jonge kikkertje is zo groot als het topje van mijn vinger volwassen dieren zijn 4 tot 5 cm. Ze hebben vingers en tenen met hechtschijven.
 • Eemstadboerderij
  anemptytextlline
  Week 31 Gisteren excursie naar de biologische Eemstadboerderij in Amersfoort. Althans naar de groentetuin van Jolke. Na een flinke regenbui klaarde het weer lekker op en konden we wat van onze eigen boontjes (doppen) plukken bedoel ik dan. Prachtige kroppen sla, worteltjes en wat al niet meer. Allemaal op een heel vriendelijke manier gezaaid, gepoot en geoogst. v.n.l. handwerk. Een vreugde om dit alles te zien en de kleine beestjes hebben een heerlijk plekje en zo ook hun plezier.
 • Krasser
  anemptytextlline
  Week 30 Een workshop van Leon Baas (en Michel Arends) stond al lang op mijn verlanglijstje en dát is nu gelukt en nog wel op Texel. Heerlijk vond ik het en heb genoten van zijn kennis. Een  leuke groep was het die we hadden en de tijd is op en top ingevuld. Het eten van Michel was écht erg  lekker,mooi, en daar werd speciale aandacht en moeite aan besteedt, heerlijk.    Deze sprinkhaan heb ik op de heide de zien  heet de krasser en is algemeen voorkomend in grasland, berm en braakliggende terreinen. De naam heeft hij door de  zang die hij voorbrengt.  
 • Helianthus hart
  anemptytextlline
  Week 29 Botanische tuinen daar ga ik graag naar te. Zo ook deze prachtige tuin en na een fikse regen bui komen de kleuren van bloemen en planten veel mooier tot hun recht.  Zo ook bij dit hart van de helianthus een bloem waar ik steeds weer door geraakt wordt in mijn hart:o)
 • Berenklauw
  anemptytextlline
  Week 28 In de uiterwaarden bij het pontje naar Dodewaard tussen de regenbuien in kon ik nog net wat foto's maken. De berenklauw is een indrukwekkende plant waar je beter niet te dicht in de buurt moet komen ivm brandblaren op je huid.
 • Beschut
  anemptytextlline
  Week 27 Soms zit ik tussen de struiken of bloemen en dan ineens zie ik iets wat me opvalt. Zo ook met dit kleine bloempje wat zo mooi "beschut" zat. Daar wil ik een foto van maken en het  "vastleggen" om nog eens van te genieten.
 • Pika chou
  anemptytextlline
  Week 26 Zat ik vorige week zondag lekker onderlangs te genieten van het mooie weer. Komt er een fietser/wielrenner  langs en vraagt gaat alles goed mevrouw. Ja hoor alles gaat goed. ik ben bezig met het maken van foto's. Hij dacht dat ik in de rolstoel zat maar het was een klein stoeltje. Toch kan ik het waarderen als mensen even polshoogte nemen. Op dat moment was ik net "pika chou"  tegen gekomen althans zo noem ik dit uiterst kleine insectje met zijn grote ogen. Ik was meteen verliefd en zag niets meer van de wereld om me heen en dat is een heerlijk moment.
 • Orchidee
  anemptytextlline
  Week 25 Deze orchidee deed me denken aan een (bescherm) engeltje met haar mooie jurkje. Dat sprak me wel aan.
 • Kever
  anemptytextlline
  Week 24 Door de onverwachte thuiskomst van de vakantie loop ik een week achter. Bij deze nog week 24. Kever onderlangs bij de Wageningse berg
 • "Door-leefd"
  anemptytextlline
  Week 23 Vakantie in Tsjechië en ik kwam er in het plaatsje Trutnov deze meneer tegen en vroeg of ik een foto mocht maken. Dat vondt hij goed. Toen ik weg liep maakte ik een foto waarop hij niet meer keek en in zichzelf gekeerd was een  "door-leefd"  mens. Bijzonder hoe de bankjes zich herhalen en de vorm van de man klopt daarbij. Ook de lijnen op zijn voorhoofd lijken mee te gaan met mee in de lijnen van de bankjes.
 • Lila
  anemptytextlline
  Week 22 Heerlijk dit zomerse weer. Ik heb een prachtige lila bloemen gezien in de kasteeltuin van Hemmen. Soms denk ik aan al die tuinen die smachten naar regen en water. Dat is hard nodig, hoe zou dat gaan bij de tuinders....en ons voedsel?
 • Beweging
  anemptytextlline
  Week 21 Als iets anders is of af wijkt valt het meestal op. Zo ook deze witte anemoon waar in het hart van de bloem wat gekrulde blaadjes zaten. Mooi om te zien en ik was er een hele tijd gefascineerddoor de draaiing die er in zat als er een beweging ontstond.
 • Zweefvlieg
  anemptytextlline
  Week 20 Een prachtige warme dag beloofd het te worden en de start is goed. Een zweefvlieg met zijn mooie goudbruine bontmanteltje aan. Daarvan wil ik wel even een foto maken zoals ik die in mijn tuintje zie.
 • Iris
  anemptytextlline
  Week 19 Vanmorgen was er mooi licht en stond ik om 6 uur naast mijn bed. Helaas kon ik niet weg omdat ik een afspraak had. Dan de tuin in want daar is ook mooi licht. Irissen zijn bloemen om kleine details uit te halen.
 • Tulp
  anemptytextlline
  Week 18 Maandag een bezoek aan  de keukenhof waar ze met bussen vol uit het buitenland komen. Wijzelf zijn er amper of niet geweest maar één keer zo'n jaar of 40 geleden.  Al die kleurenpracht en prachtige borders. Te weten dat er zo enorm veel verschillende soorten en kleuren tulpen zijn. Ruim 600 foto's heb ik gemaakt en ik zit nu een halve week verder nog met spierpijn. Absoluut de moeite waard om je tussen zo'n menigte mensen te begeven.
 • Orchideeënhoeve
  anemptytextlline
  Week 17 Maandag naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest geweest. Onderweg zagen we de mooie tulpen bollen velden. Ondanks de regen en enorme wind die er was waande ik me in de tropen. In de tropische-, lori-, zwevende- en  de vlindertuin is genoeg moois te zien om foto's van te maken.  Mooie bij de vlinders is dat hun ogen meegaan in de schutkleuren die ze hebben.
 • Pinksterbloem
  anemptytextlline
  Week 16 9 april beloofde het een mooie zonnige dag te worden. Veel Nederlanders trokken erop uit en genoten van het zonnetje en de ruim 20 graden die waren voorspeld. Al voor de zon opkwam zat ik langs de kant van het water te kijken naar de zonsopkomst. Omdat er vorst aan de grond kwam was er een mooie nevel over het water die rood gekleurd werd door de zon. Ook deze pinksterbloem stond daar te schitteren.
 • Roze
  anemptytextlline
  Week 15 Een roze tulp hoe banaal ik deze bloemen eerst vondt is dat nu wel verdwenen. Waarschijnlijk omdat ze voor ons Nederlanders zo gewoon zijn. Nu ik ze wat meer bekijk zijn ze heel mooi. De kleurtinten die mooi overlopen de vorm van het blad, en als ze dood gaan en verschrompelen zijn ze ook prachtig.
 • Zweegvlieg
  anemptytextlline
  Week 13 Zweefvlieg denk ik dat dit is die zijn neus in het hart van de Krokus stopt.
 • Narcis
  anemptytextlline
  Week 12 Volop staan ze te stralen de gele bollen van het voorjaar onze narcissen. Deze laat zich van de andere kant zien.
 • Zonnetje
  anemptytextlline
  Week 11 Een prachtig voorjaarszonnetje de dag na de verkiezingen. Mooi om er op tijd voor uit mijn bed te gaan en een rondje om de grote waterplas te wandelen. Veel vogels zijn hier een witte reiger en een paar prachtige bergeenden heb ik gezien.
 • Krokussen
  anemptytextlline
  Week 10 Het voorjaar zet nu echt in. Heerlijk al die vrolijk gekleurde Krokussen.
 • Winterjasmijn
  anemptytextlline
  Week 9 Naast alle sneeuwklokjes en krokussen die hun kopjes boven de aarde steken hebben we natuurlijk al de hele winter kunnen genieten van de winterjasmijn Jasminum nudiflorum.  Het is een uitstekende klimmer voor een muur in de schaduw. Al zijn de knopjes hier niet te zien die zijn soms zo mooi rood gekleurd. Kortom bloemen om van te genieten terwijl er zo weinig bloeit in de winterperiode.
 • Zonneblad
  anemptytextlline
  Week 8 Na de flinke storm van gisteren en de vele regenbuien was er vandaag een heerlijk zonnetje. Ik ben naar arboretum Oostereng gegaan voor een kleine wandeling. De sneeuwklokjes laten voorzichtig hun kopjes zien. Treffender vond ik dit blad in het zonnetje een "zonneblad" ;o)
 • Sneeuw
  anemptytextlline
  Week 7 Een heerlijke winterse bui een flinke pak sneeuw gevallen zaterdag de 14 Februari.  Geweldig om dan vroeg door het bos te lopen. Als het zonnetje nog even haar gezicht laat zien begin ik ook te stralen.
 • Rijp
  anemptytextlline
  Week 6 Een nieuwe koude periode op komst. Heerlijk een beetje sneeuw en vorst. Prachtig weer. Het voordeel is dat je s'zomers " minder last hebt van irritante beestjes ;o) Hier wat rijp op de blaadjes in tegenlicht.
 • Medebewoner
  anemptytextlline
  Week 5 We hebben een medebewoner in ons huis. Het is de Hierodula membranacea bidsprinkhaan. Ze heeft een prachtige woning en gezellige buren die ik binnenkort ga portretteren.
 • Pompoen
  anemptytextlline
  Week 4 Inmiddels is het al enige weken koud buiten, veel vorst en sneeuw. Nu heb ik het voor de afwisseling even nodig om een warmere kleur te laten zien. De pompoen die ik het jaar op de tuintafel heb gezet geeft een mooie warme kleur. Ik blijf genieten van de vorst en de kou echt fotogeniek weer.
 • Versierd
  anemptytextlline
  Week 3 Sneeuw, heerlijk en al die mooie kristallen druppeltjes lijken of het dennenoompje vol met druppeldraden hangt als een versierde kerstboom.
 • Takken
  anemptytextlline
  Week 2 Afgelopen week heeft het lekker gevroren ik heb daar erg van kunnen genieten in het arboretum De dreijen in Wageningen. Er kwam een prachtig zonnetje de hoek om kijken en gaf extra mooi licht.
 • Een kleurrijk 2017
  anemptytextlline
  Week 1 2017 een nieuw jaar ligt voor ons. Wat zal het ons brengen 365 dagen volgens de kalender. Met elke dag iets nieuws wat de moeite waard zal zijn om dat te ontdekken of te ont-moeten. Ik ga er met plezier aan beginnen met een foto van een kleurrijke bloem. Ik wens jullie een jaar om van te genieten.
 • Een ster
  anemptytextlline
  Week 52 De laatste week van 2016 Deze zuiderwindlelie (Ornithogalum Arabicum)  heeft veel namen hij wordt weleens knipoogje genoemd of ster van Bethlehem. Het is een sterk bloempje en ruikt lekker. Ik vond het leuk om hem nu te plaatsen in deze nog zo donkere dagen al zal de hoeveelheid licht alweer vanaf 21 december toenemen.
 • Vorst op de blaadjes
  anemptytextlline
  Week 51 Inmiddels is het zacht weer zo'n 13 graden en dan is het bijna kerstmis. Een paar dagen hebben we mooi vriezend weer gehad en deze twee blaadjes stonden daar helemaal klaar voor. Hopelijk komen er nog wat vriezend weer om de vorst kristalletjes vast te leggen.
 • Orchidee bidsprinkhaan
  anemptytextlline
  Week 50 Afgelopen week ben ik naar Lisse geweest en heb mogen genieten om deze prachtige kleine dieren van dichterbij te bewonderen en te leren hoe ik ze het best kan benaderen en "hanteren" zodat dit voor het diertje zo weinig mogelijk stress oplevert als ik ze fotografeer. Hoe ik ze kan verzorgen welke huisvesting ze in leven en meer. Belangrijk is het om te weten waar deze dieren vandaan komen en hoe ze in d natuur leven om het vervolgens een beetje na te bootsen zodat ze een goed leventje hebben. Hij komt van nature voor in de regenwouden van Maleisië. De nimfen eten kleine fruitvliegjes, de volwassen exemplaren eten grotere insecten.  De mannetjes kunnen zo'n 3 cm en 6 maanden worden en de vrouwtjes 6 cm en 10 maand. in die periode vervellen ze een paar keer en zijn dan extra kwetsbaar. Deze prachtig gekleurde orchidee bidsprinkhaan  ( Hymenopus coronatus) imiteert de schaduw en de vorm van de bloemen, waarop het dier zich op dat moment bevindt. Als volwassen dier kunnen ze binnen een paar dagen van kleur veranderen, naar meer of naar minder roze
 • Winters tintje
  anemptytextlline
  Week 49 Vorst aan de grond werd gezegd in het weerbericht. Heerlijk met een beetje zon erbij en nog wat bloemende bloemen die er waren en zich na deze vorst wel snel zullen terugtrekken tot het voorjaar.
 • Beukenblad
  anemptytextlline
  Week 48 Een gekleurd beukenblad met een regendruppel is wat we in deze tijd van het jaar komende tijd geregeld kunnen tegenkomen.
 • Clematis uitgebloeid
  anemptytextlline
  Week 47 De herfst met prachtige kleuren, de harde storm die ons langs de oren waait. Een mooi jaargetijde waar we van kunnen genieten. Nu wordt er naar elk knopje gekeken omdat we niet overstelpt worden met de bloemen die je in de zomer ziet. Dore blaadjes of een uitgebloeide clematis de moeite waard.
 • Gewei zwam
  anemptytextlline
  Week 46 Geweizwammen  zitten vaak op dode takken, houtsnippers en stronken van loofbomen. De geweizwam is een kleine, knotsvormige of plat cilindrische zwam tot 6 cm hoog.  De steel is harig en zwart. Aan de bovenkant komen vaak vertakkingen voor, waardoor ze op een gewei lijken. In hun jeugd zijn ze bedekt met een wit poeder. Dit zijn de sporen.  Later in het najaar gaan ze over tot de geslachtelijke fase. De kleur verandert dan naar zwart en de sporen zitten niet meer aan de buitenkant.
 • Rood bekermos
  anemptytextlline
  Week 45 Rood bekermos of Cladonia coccifera komt veel voor in bossen, zandverstuivingen, duinen op de heide en het groeit tussen mos en gras. Het is ongeveer een halve centimeter hoog. In dit geval kwam ik het tegen op een hek bij de wandelroute het Zwattepad in Drente. Rood bekermos verschilt van bekermos vanwege het een roodgekleurde sporenvormende vruchtlichaam of apothecia heeft. Korstmossen zijn taaie organismen welke op de meest onwaarschijnlijke plaatsen kunnen overleven, waar de planten het niet meer redden zoals  in de woestijn of op de Zuidpool en in hooggebergte. Verwar het roodbekermos niet met de heidelucifer Cladonia floerkeana die ook felrode maar veel smallere apothecia heeft, en ook min of meer rond is. De Engelse naam voor Heidelucifer is British soldier.    
 • Astrantia
  anemptytextlline
  Astrantia  is latijn voor "ster" en wordt ook wel Zeeuws knoopje genoemd. Een sierraad bij de Zeeuwse klederdracht dat symbool staat voor trots en succes. Een bloem die zich prachtig op de foto laat zetten. Ze worden 50-70 cm hoog en bloeit juni augustus met groenwitte bloemen een vleugje roze of wat meer paars. De Astrantia houdt van een zonnige plek die niet droog is en je kunt ze als snijbloem gebruiken.
 • Helianthus
  anemptytextlline
  Helianthus  is een van mijn favoriete bloemen. Het Griekse woord Helios = zon. Zonnebloem is een van de bekendste soorten maar je hebt ook zonnehoed die net weer anders is. De bloemhoofden volgen overdag de richting van de zon. Deze tijd van het jaar zul je er veel Helianthussoorten tegenkomen.  
 • Sneeuwklokjes
  anemptytextlline
  Sneeuwklokjes De wetenschappelijke naam  van sneeuwklokjes is Galanthus nivalis en afgeleid van de Griekse woorden 'gala', dat melk betekent, en 'anthos', dat staat voor bloem. Nivalis betekent sneeuw.  Er zijn 19 soorten en wel 500 variëteiten. Het sneeuwklokje staat symbool voor hoop, (opnieuw) ontwaken en levensverwachting
error: Content is protected !!