Het Grolloërveen is een natuurgebied dat is door mensenhanden ontstaan. Een afwisseling in de Drentsche A van heide, bos en veen.Vennen en venen horen bij Drenthe. Venen  waar turf gestoken werd in vroegere tijden als “goedkope” brandstof.  Vennen  zorgen voor open plekken en afwisseling in het bosgebied soms deels dichtgegroeid met hoogveen met bijzondere planten- en diersoorten.

paddenstoel

Krulzoom (boletui paxillus involtus) komt voor in naald en loofbossen. De ingerolde rand van de hoed verwijst naar zijn naam en is viltachtig en na regen met een glanzend oppervlak. De kleur is olijf/bruin  tot bruin achtig leer en is meestal trechtervormig verdiept. De plaatjes zijn geelachtig en worden later geelbruin en lopen n de steel af en laten makkelijk los. De steel is gevuld en naar de voet toe smaller. Een doorsnede van wel tot 11 cm en is giftig

dennenappel-met-paddenstoeltjes

Dennenappels met kleine Mycena”s. Er waren mooie stukken in het bos die helemaal met mos begroeid waren het leek net een sprookje met die prachtige zon erbij.

Els

Elzentakjes met dauwdruppels en spinnenweb draadjes. Voor zonsopkomst waren we hier aanwezig en voor de zonsondergang zijn we terug gegaan en hebben de Veenpluisroute gelopen.

bospad

Bospad makkelijk te begaan met herfsttinten

eikenbladeren-geel-bruin

Eikenbladeren geel/bruin en die dauwdruppels voegen nog een extra glans toe.